Tesla introduceert dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen (2024)

Flikker op met je fan onzin ik ben een auto gek en heb ook genoeg goeie punten over BMW, Mercedes of de voordelen van Toyota, Volkswagen en andere merken.

Tesla heeft het lat enorm verschoven en daar geef ik ze veel credit voor. In een markt wat vrijwel heilig is met petrol heads die de elektrische auto als een lachertje uitmaken heeft Tesla alle nekken doen draaien. En als jij ze daar geen credit voor geeft sure. Maar dan ben je ook absoluut niet de slimste want dan hadden wij nog zeker 30 jaar met benzine gezeten, nou nu al jou punten.

Want Tesla heeft de kreukelzones uitgevonden?
En is het niet altijd waar en moderne constructeur naar streeft, een veilige auto? Zo was de Saab 95 ook de veiligste auto die er was toen hij op de markt kwam. Zelfs de Ford model T was waarschijnlijk in zijn tijd bij de veiligste...

http://www.consumerreport...er-reports-rating-system/

Van tel voor elke elektrische wagen, is inherent aan het plaatsen van de batterijen en het ontbreken van een zwaar motorblok (wat een noodzaak is bij een ontploffingsmotor)

Je snapt hopelijk wel dat een batterij zwaarder weegt dan een motorblok. En dat tot nu toe nog altijd gedacht werd dat het slim was de batterij en elektromotor in de voorkap of achterklep te doen. Dat concept heeft de model S dus helemaal omzeep geholpen door de hele vloer te voorzien van batterij (en ja het is veilig)

Eigen aan een elektro-motor. Zeker geen verdienste van Tesla. Als ik me niet vergis was het de bedoeling bij de eerste Tesla's dat er een versnellingsbak op zou zitten (low en hi gear) maar dat de ingenieurs niet overweg konden met de motor zijn vermogen en dan maar de versnellingsbak eruit hebben gehaald. (omdat de versnelingsbak nooit lang overleefde). Tot zover jouw 'gigantische' sprongen die Tesla bijgedragen heeft aan de ontwikkeling van da automobiel...

Misschien eigen aan een elektro motor, maar zeker wel een verdienste van Tesla gezien zij de eerste zijn die het zijn gaan opnemen tegen de grote merken en zelfs nu de snelste Ferrari niet meer kan tippen aan de recent uitgekomen P100D.

Yep, op de duurste modellen (>150 000€)... Niet voor hun kleiner model, de Model3: 345km

Als je de Model 3 aankondiging terug kijkt geeft Elon Musk aan dat het hier gaat om ten minste 345 km in de praktijk(dit proberen ze nog altijd op te schroeven tegen lanceering, zoals aangekondigd). De model 3 is nog niet officieel NEDC getest en dat getal zal dan ook een stuk hoger liggen. Verder gaat het dus ook wel degelijk om het batterij pakket die je erbij wilt bestellen waar je ook meer bereik en kracht voor terug krijgt, dat is niet heel anders dan bij een benzine motor met een optie voor iets krachtigers of zuinigers.

Fijn reizen in je model3... 80% van 345 is 276km (theoretisch). Neem even een veiligheidsmarge en je zit maar aan 250km reisweg... En volgens jouw eigen metingen haalt de S90D 450km op 1 lading waar de website 557km aangeeft... Dat is nog eens 20% minder, even doortrekken naar je model3 en je zit aan 200km actieradius... Happy planning

Je planned dus helemaal niks in een Tesla dat doet de auto voor je. En een kleinere batterij betekent dus ook sneller geladen. En Ordon, rij jij dagelijks 250 km? Ik ken niet veel mensen die meer dan gemiddeld 60 km per dag op de weg zitten. Thuis kun je lekker stekkeren dus iedere ochtend begin je met een "volle tank". Rij je wel meer, geen punt dan neem je een grotere batterij. Rij je meer dan 600 km per dag dan ben jij 1 van die uitzonder gevallen die gewoon ver weg moet blijven van elektrische rijden, of nog beter. Gewoon met de trein moet reizen dan heb je nog wat rust. Want met het grootste batterij pakket wat volgend jaar op de markt zal zijn zul je in de praktijk zeker 500 km kunnen halen. En als je elke dag 10 tot 20 min koffie pauze neemt bij een super charger kun je al bijna 700 km per dag halen.

Want geen enkele andere autoconstructeur heeft elektronica aan boord van zijn wagens...

Je snapt het hele concept niet volgens mij. Ieder onderdeel in de auto kan worden verbeterd door middel van updates die je gewoon via het LTE netwerk van de auto laat updaten. Van de Luchtvering, remblokken, stuurbekrachtiging tot alle functies van de sensoren, camera's de autopilot tot simpelweg spotify, internet radio de onboard Google Maps navigatie. De klanten uit 2012 krijgen nog steeds de meest recente versie en geeft zelfs die auto's nieuwe functies.

Fijne naam voor een product dat zijn eigen naam niet kan waar maken... Als Tesla dan toch zoveel vooruitgang heeft gemaakt en revolutionair wil zijn... Waarom voorzien ze dan nog een stuur met hun autopilot...
En Tesla maakt alle sensoren zelf? Ze kopen er geen enkele in van andere ontwikkelaars? Denk het niet!

Ben je werkelijk zo achterlijk met deze opmerking? Regulering en wetten zijn de enige reden waarom een stuur nog verplicht is. Bovendien houden mensen van rijden, die keuze wil je ze dan ook geven. Autopilot is inmiddels in 2.0 bekijk het filmpje in hun pagina maar eens.
https://www.tesla.com/nl_NL/autopilot?redirect=no

Wat niet weg neemt dat het nog steeds in beta is en wetgeving nog niet klaar is voor automatische auto's geef het een aantal jaar en je zult auto's zonder een stuur zien.

Je bent duidelijk het modelvoorbeeld van een fan boy, blindelings geloven wat een gesmeerde marketing-machine de wereld instuurt. Ik hoop dat je binnen 5 jaar niet te gefrustreerd zal rondrijden...

Over 5 jaar zal jij terug denken aan dit gesprek met de aantal Tesla's en laadpunten die je overal in het land ziet. Ik zie er hier in Amsterdam al extreem veel in ieder geval Tesla introduceert dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen (1)

Tesla introduceert dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6312

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.